Rybací deň

Dňa  18.12.2013 sa v kuchárskom odbore uskutočnilo blokové vyučovanie v triede 2. KCH na tému „ ryby“. Opäť žiaci 2.KCH s majsterkami  OV zareagovali na sezónnu nástenku umiestnenú v POV s  témou „ryby“ a uskutočnili rybací deň v spolupráci s ostatnými majstrami , pre svojich spolužiakov spojený s ochutnávkou rôznych rybacích špecialít :

  • HALÁSZLÉ   /  hlavy z kaprov a vnútornosti z kaprov/
  • VYPRÁŽANÝ KAPOR    / podkovičky z kapra v trojobale/
  • KAPOR NA MASLE     / pečený kapor na masle s cesnakom a cibuľou/
  • PSTRUH NA MASLE   / pečený pstruh na masle s cesnakom /

V priebehu dňa žiaci mohli vidieť zabíjanie kapra, pitvanie kapra s popisom jeho vnútorností a rôzne spôsoby  tepelných  úprav rýb.