Motivačná nástenka s názvom „ Sezónne aktuality“ je umiestnená v jedálni POV a pomáha žiakom kuchárskeho odboru lepšie vnímať širšie využitie známych a často používaných potravín na odbornom výcviku. Tretia aktualita s názvom „Zabíjačka“ je zameraná na spracovanie bravčového mäsa. Žiaci kuchárskeho odboru triedy 1.KCH s majstrom odbornej výchovy …
jan 16
Svetový deň AIDS, drogy a ich miesto v súčasnom svete
1. december je Svetovým dňom AIDS. Aj v rámci prevencie sa venujeme problematike imunitného ochorenia, ktoré trápi celý svet. Je dôležité, aby aj naši žiaci mali dostatok informácií o ochorení na AIDS spôsobené vírusom HIV, o cestách prenosu HIV a hlavne o prevencii rizikového správania sa v období dospievania.Prednáška sa uskutočnila 16. januára 2014 a zúčastnili sa jej žiaci 4. ročníkov gymnázia, …
jan 16
Škodlivosť fajčenia na mladý organizmus
Dňa 19. decembra 2013 sa konala prednáška a beseda pre žiakov 2. ročníkov na tému: ŠKODLIVOSŤ FAJČENIA NA MLADÝ ORGANIZMUS . Prednáške predchádzal film o závislosti na tabaku, v ktorom mladá žena porozprávala, aké utrpenie jej prinieslo fajčenie. Lektorkou bola pani Malatincová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom, ktorá priniesla aj prístroj na meranie CO v krvi. O meranie …
jan 16
Správna výživa
V rámci prevencie sa dňa 27. novembra 2013 uskutočnila prvá z plánovaných prednášok a besied na tému: SPRÁVNA VÝŽIVA , ktorej sa zúčastnili žiaci 1. ročníkov SOŠ, OU a tiež žiaci učebného odboru kuchár a obchodná prevádzka – práca pri príprave jedál.. Spoločne sme si pripomenuli 16. október ako Svetový deň správnej výživy a význam …
jan 13
Oznámenie
Dňa 17.1.2014 sa uskutočnia triedne rodičovské združenia od 9.- 14. hodiny. Srdečne pozývame všetkých rodičov.
jan 08
Rybací deň
Dňa 18.12.2013 sa v kuchárskom odbore uskutočnilo blokové vyučovanie v triede 2. KCH na tému „ ryby“. Opäť žiaci 2.KCH s majsterkami OV zareagovali na sezónnu nástenku umiestnenú v POV s témou „ryby“ a uskutočnili rybací deň v spolupráci s ostatnými majstrami , pre svojich spolužiakov spojený s ochutnávkou rôznych rybacích špecialít : HALÁSZLÉ / hlavy z kaprov a vnútornosti z kaprov/ VYPRÁŽANÝ KAPOR / podkovičky …
jan 08
Sezónne aktuality v kuchárskom odbore
Motivačná nástenka s názvom „ Sezónne aktuality“ je umiestnená v jedálni POV a pomáha žiakom kuchárskeho odboru lepšie vnímať širšie využitie známych a často používaných potravín na odbornom výcviku.Druhá aktualita s názvom „ZIMA“ je zameraná na rôzne druhy rýb : pstruh, kapor, losos, kreveta, atd….Žiaci kuchárskeho odboru sa môžu tiež zapojiť a prinášať rôzne aktuality na danú tému .
dec 20
Posedenie pri vianočnom stromčeku
Aj tohto roku sme sa rozhodli , že sa dňa 12. 12. 2013 stretneme pri „VIANOČNOM STROMČEKU“ Ako každý rok aj tento rok prišli pán riaditeľ Ing. Jozef Ličko a Robko Colotka. Všetkých prítomných privítali žiaci žiackej samosprávy, kde si pripravili pekný program. „Skutočné Vianoce nie sú o veľkých daroch, ale najväčší dar je náš život a naše srdce“. …
dec 20
Návšteva obchodného domu EURÓPA v Banskej Bystrici
Tak ako každý rok aj tento rok dňa 11. 12. 2013 sme navštívili odchodný dom „EUROPA“ a vianočné trhy v Banskej Bystrici. …
dec 20
Mikuláš- internát
Dňa 5. 12. 2013 do nášho internátu zavítal „ MIKULÁŠ „ v podaní žiakov žiackej samosprávy, ktorí boli preoblečení za Mikuláša , anjela a čerta, kde všetkým žiakom dali sladkú odmenu. …