Return to PK odborov stolár, murár

Školský rok 2014/2015

1.S

V prvom polroku školského roku 2014/2015 sa žiaci prvého ročníka spoznávali medzi sebou aj s najhlavnejšími vecami v stolárskej dielni.Postupne  sa oboznamovali s prácou stolára.Naučili sa používať pri ručnom opracovaní dreva základné nástroje.Práca s pílou,pilníkom,dlátom im priniesla prvé úspechy na odbornom výcviku.Žiaci  videli sami ako sa z obyčajného kusa dreva stane  niečo pekné,na čo boli sami hrdí, že to dokázali urobiť!Výrobky,ktoré sami vyrobili potešili nielen ich ale aj rodičov,ktorým tieto kúsky darovali pod stromček.

A začíname pracovať n zložitejších veciach…stolár 1.S

Po základných úkonoch na praxi,žiaci začínajú zložitejšie úkony a tým sú spoje…Takže je to najmä o presnosti rysovania a trpezlivosti.Spoje sú veľmi dôležité pre prácu stolára,pretože sa s nimi stretne pri každom jednom výrobku.

 Žiaci pre žiakov…..stolár 3.S

 Žiaci tretieho ročníka na odbornom výcviku pracujú na výrobe okien,ktoré budú slúžiť nielen im,ale aj ostatným žiakom.Zvelaďujeme si školu a žiaci 3.S prispeli k zvelaďovaniu,tým že okná ktorý vyrobili budú zdobiť novú miestnosť v budove telocvični. Žiaci opravili krídla okien a podľa týchto krídel vyrobili rám okna.Keďže sú už tretiaci pracovali samostatne či už pri výbere materiálu,alebo pri strojovom opracovaní.Ešte dokončia povrchovú úpravu a okenné rámy sa môžu osadiť.

Orechové skrinky od žiakov 5.SA

Žiaci 5.SA pracujú na odbornom výcviku so vzácnym orechovým rezivom.Vyrábajú zostavu skriniek z masívu.Práca s masívom je zložitejšia ako práca s konštrukčným materiálom,pretože masív nepotrebuje kolíkovanie a páskovanie, ako je to ukonštrukčných materiálou. Masívne drevo potrebujeme zrovnávať,hrúbkovať,frézovať,škárovať….a na konci práce je najdôležitejšia povrchová úprava výrobku.Žiaci tejto triedy už toto skoro všetko ovládajú a vedia,že výsledok ich práce je ich podpis!

40.výročie SPŠO……príprava suvenírov 1.S , 3.S a 5.SA

Dňa 26.2.2015 sa na našej škole bude konať 40.výročie SPŠO a žiaci v odbore stolár sa zapojili do príprav na túto udalosť.Žiaci vyšších ročníkov na suveníry pripravovali  materiál na strojoch a so žiakmi prvého ročníka sme suveníry dokončovali ručnou prácou