Zorganizovať odbornú prezentáciu o zdravej výžive spojenú s prípravou a degustáciou zdravých jedál a nápojov bolo cieľom Dňa výživy na našej škole, ktorý sme zorganizovali dňa 27.11.2013.
Študenti prvých ročníkov si vďaka odbornej prednáške o zásadách správneho stravovania, o potravinovej pyramíde a poruchách z príjmu potravy rozšírili a prehĺbili vedomosti o zdravej výžive, o škodlivosti niektorých potravín a o spôsobe stravovania.
Študenti 2.KCH triedy sa zase naučili pripravovať a servírovať vybrané druhy zdravých jedál. Pripravili nám veľmi chutné a hlavne zdravé nátierky – humus (z cíceru), z naklíčenej šošovice , bryndzovú a medovú. Všetkým nám chutil aj ovocný a zeleninový šalát plný vitamínov a minerálnych látok. Banánový kokteil a zázvorová limonáda nás veľmi príjemne osviežili.
realizačný tím malého projektu
pod vedením Ľ. Papšovej