Otvorená hodina v triede 3.KCH

Dňa 26. apríla 2018 sa uskutočnila otvorená hodina  z predmetov technológia a odborný výcvik v priestoroch POV na tému HYDINA.

Žiaci na úvod rozprávali o hydine a jej využití pri príprave pokrmov. Pozreli sme si krátke videá: šklbanie a porciovanie hydinového mäsa.

Nasledovali prezentácie žiakov spolu s výkladom o pripravovanom pokrme podľa vlastného výberu.

Žiaci samostatne predviedli porciovanie kuracieho mäsa. Klaudia Lupči pripravila kuraciu polievku s domácimi rezancami. Miroslav Pažický pripravil pečené kuracie stehná so zeleninou. Martina Slašťanová pripravila dusené kuracie prsia s citrónovou omáčkou a miešaným šalátom.

Všetci prítomní hostia si pochutili na pripravených jedlách.

 BA